Basitleştirilmiş Gümrük Hattı Kapsamında Güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri Listesi Hk. Görüş Talebi

TOBB’ den alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen; Rus gümrüklerinde 01.03.2019 tarihinden itibaren başlayan reform ile Sheremetyevo Gümrük Bölgesinde elektronik beyan merkezlerinin faaliyete geçtiği, bu bağlamda 05.06.2019 tarihinden itibaren Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH) kapsamında Türkiye’ den Rusya Federasyonu’ na hava kargo yolu ile ihraç edilen ürünlerin girişinde Sheremetyevo

Gümrük Bölgesindeki havacılık elektronik gümrük merkezlerinin kullanılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda güncel BGH Gümrük İdareleri listesinin Türk makamları tarafından onaylanmasının beklendiği ifade edilerek, Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’nden alınan yazı ve BGH kapsamında güncellenen Rusya Federasyonu Gümrük İdareleri ile ilgili listenin bir örneği ekte sunulmaktadır.

Bu konuda, bir örneği ekte sunulan Rusya Federasyonu Gümrük Servisi’ nden alınan yazı ve güncellenmiş gümrük idareleri listesi gayri resmi tercümesi hakkında Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere, varsa görüşü olan üyelerimizin en geç 2 Temmuz 2019 günü mesai bitimine kadar Odamıza                ( Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  ) iletilmesi gerekmektedir.