2018 KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

KOSGEB tarafından 20.04.2018 tarihinde KOBİGEL - KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI kapsamında destek duyurusuna çıkılmıştır. Aşağıdaki koşulları karşılayan işletmelere yönelik ÜCRETSİZ teknik destek ve ÜCRETSİZ proje yazımı hizmeti verilmektedir.

Başvuru tarihleri 20 Nisan 2018 - 22 Haziran 2018,

Desteklenecek sektörlere ait NACE kodları şu şekildedir; 10, 21, 24, 25, 26, 28, 29, 30.3, 62 ile başlayan NACE kodlarıdır. ( Başvuracak firmaların NACE kodları yukarıda yazılı 9 adet NACE kodundan en az birini içermelidir. )

Yüksek Teknoloji; NACE 21: Temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, NACE 26: Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, NACE 30.3: Hava ve uzay araçları ve ilgili makinelerin imalatı

Orta Yüksek Teknoloji; NACE 28: Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, NACE 29: Motorlu kara taşıtı, treyler ( römork ) ve yarı treyler ( yarı römork ) imalatı

Orta Düşük Teknoloji; NACE 24: Ana metal sanayi, NACE 25: Makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı

Düşük Teknoloji; NACE 10: Gıda ürünlerinin imalatı

Yazılım Sektörü; NACE 62: Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektöründeki işletmeler

Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmayacaktır.

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir.

Proje çağrısı için başvuru sistemi 22 Haziran 2018 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2017 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.

Başvuru şartlarını karşılayan KOBİ’ler, “rekabet gücünün geliştirilmesi” genel teması ile ilişkilendirilen aşağıdaki stratejilerden biri veya birkaçını birlikte içeren proje sunabilecektir. Yazılım işletmeleri için 6 numaralı strateji zorunlu, diğerleri seçenektir.

•          Üretimde maliyet düşürme ve/veya verimliliği arttırma amaçlı makine – teçhizat edinimi ve devreye alma

•          Ürün kalitesini ve /veya katma değerini arttırma

•          Ölçüm – analiz altyapısını iyileştirme

•          Pazarlama etkinliğini geliştirme

•          İhracat kapasitesini arttırma

•          (Yazılım işletmeleri için zorunlu) Veri madenciliği, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka, ERP/ MRP, CAD / CAM, akıllı uygulamalar, bilgi güvenliği, robot ve otomasyon yazılımları, bilgisayar oyunları (mobil oyun dahil) alanlarından herhangi birinde veya birkaçında; tasarım ve ürün geliştirme yetkinliklerinin arttırılması veya ürün test / belgelendirme ya da yeni yazılım / oyun geliştirme

Destek oranı tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

Proje çağrısının toplam bütçesi; imalat sanayi sektörü için 500 Milyon TL, yazılım sektörü için 200 Milyon TL olmak üzere toplam 700 Milyon TL’dir.

ÜCRETSİZ Teknik destek ve ÜCRETSİZ proje yazımı konusunda Konya ABİGEM’den bilgi alabilirsiniz.

Konya ABİGEM; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı kuruluşudur.

EK:

İrtibat Numaraları;